Earth 700 years in the future

Jeg så nettopp den über søte filmen Wall-E og den fikk meg til å tenke. Tenk om vi forsøpler, forurenser og ødelegger jorda vår så mye at vi må reise ut i rommet uten mulighet for å komme tilbake? Vent… vi er jo på stø kurs akkurat dit. Kan ikke noen snart våkne og gjøre noe med det? Vi har jo miljøaktivister og noen få andre som har skjønt dette, men vi gjør jo ikke akkurat så mye med det.

Det vi prøver på, i alle fall her i Norge, er å få politikerne til å høre på oss. At vi sykler mer og kjører mindre bil, resirkulere og kjører kollektivt og hybrid hjelper jo, men bare litt. Om vi virkelig vil gjøre en forskjell må vi ofre noe. For eksempel kutte ned bruk av fossilt brennstoff. Dette er vanskelig å endre på for deg og meg ,selv om vi kan gjøre litt, de som må få rævva i gir er de som sitter på toppen. Norges ledelse er en av de.

Siden vi er et såpass rikt land bør vi være en av de ledende landene når det kommer til klimautfordringene. For det er vi rike land som forurenser mest, mens det er de fattige landene som må svi for det. Vi har vel ingen problemer med å ofre litt har vi vel? Vil vi virkelig miste jorda vår, hjemmet vårt?

Think right, Go green

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Natur og Ungdom, Randomness. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s