Gjort til latter

I spansktimen i dag lekte vi «gjett hvem jeg er»-lek. Det var overraskende gøy og da det ble min tur tenkte jeg som vanlig at jeg skulle være litt alternativ.  Så jeg valgte Espen Esther Pirelli i håp om at det ville få mine medelever til å tenke litt. Da ingen greide å gjette det og jeg måtte si det var det bare to som hadde hørt navnet for (en av dem var læreren).
Etter jeg forklarte hvem personen er begynte noen å le. Deretter kom en annen i klassen med en historie om en lærer noen av dem hadde hatt på barneskolen. Hun fortalte at de hadde fått et skriv med hjem om at den læreren nå hadde tatt en kjønnsopprasjon. Som hun sa «kuttet av snoppen». Det ble ikke fortalt som en interessant eller opplysende historie, men en morsom en, en vits. Alle lo. Til og med læreren lo. Jeg lo ikke.
Komentarene haglet: » var ikke faren til en i klassen transe?» «jo, stakkars». Jeg føkte nesten det var meg de lo av. Jeg trodde folk var mer opplyste og tolerante enn det. Selvom det kanskje gjør meg upopulær og til en dust, har jeg lyst til å ta det opp neste time. Det såret meg virkelig og jeg ble ordentlig provosert.

Reklamer
Notis | Dette innlegget ble publisert i Politikk og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Gjort til latter

 1. Sunniva sier:

  Fy søren… Drittsekker; skulle ønske folk kune være litt mer reflekterte

 2. Elise sier:

  Serr? Jeg hadde blitt så sint om jeg var i din situasjon. «OH HELL NO YOU DIDN’!» Nei, men seriøst. Hvorfor skal man le av at noen tok en kjønnsoperasjon eller at faren til en i klassen er transe? Den eneste grunnen til å synes synd på dem er fordi de ikke ble født med den kroppen de er komfortabel i, eller fordi det finnes såpass dustete tenåringer som det der. Jesus. Flink du er, Tyra!

 3. Margo sier:

  Det der er dessverre ikke en holdning som kan sies å være barnslig. Jeg ser den mange steder, på jobben for eksempel. Jeg sluttet å spise lunsj med en gjeng fra jobb fordi de hadde denne type holdninger, det var kanskje feigt av meg men jeg orket ikke sitte å bli kvalm og krangle hver dag. Jeg er stolt av deg, du har fine holdninger og du er et godt menneske.
  *kjempeklem*

 4. Elise sier:

  Du har forresten snart hatt denne bloggen i to år. Syns du burde feire! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s